Hodkovičky vybojovali titul mistrů ČR v Extralize družstev mužů 2017

V nabitém kalendáři soutěží ČGF pokračovalo družstvo GC Hodkovičky v Extralize družstev mužů. Finále se odehrálo v termínu od 26. do 29. srpna v Panorama Golf Resortu Kácov. Nejlepším finálovým kolem ze všech týmů potvrdil náš tým prvenství v základní části, která se hrála na rány.

Družstvo ve složení kapitán Jan Zavázal, Tomáš Hlas, Jakub Srb, Kryštof Růčka, Václav Tichý, Hynek Groh a David Melichar, se tak mohlo v klidu připravovat na svého čtvrtfinálového soupeře, kterým se stalo zkušené družstvo GC Karlštejn. V nedělním klání hraném ve zkráceném formátu si naše dravé mládí poradilo se zkušenými hráči Karlštejna a zvítězilo s přehledem 3,5:1,5.

Dalším soupeřem se stali hráči z Kunětické Hory a utkání to bylo vskutku napínavé. Po dopoledních čtyřhrách se naši hráči ujali vedení 2:1, ale následně ztratili dva ze tří singlů a bylo vyrovnáno. Rozhodovalo se tedy až v posledních utkáních a na poslední jamce, kde zvítězil Hynek Groh a Vašek Tichý a společně se zbytkem týmu se tak mohli radovat z vítězství 6:3 a postupu do finále.

V něm čekal na GC Hodkovičky Beskydský tým z Ropice, který v posledních letech hrál finále Extraligy již několikrát. Jako obvykle se potvrdila důležitost a sehranost jednotlivých dvojic ve foursomech. David Melichar společně s Hynkem Grohem zajistili Hodkovičkám první bod již na 15. jamce, kdy kontrolovali celé utkání. Otočit nepříznivý stav se podařilo Vaškovi Tichému s Kryštofem Růčkou, kteří završili svůj obrat vítězstvím na 18. jamce a doslova heroický výkon předvedla dvojice Tomáš Hlas a Jakub Srb, která dokázala zremizovat takřka prohrané utkání. Všechny dvojice tak zůstali ve finále neporaženy a do odpoledních singlů zajistily příjemný náskok 2 bodů.

Odpolední utkání bylo již šestým kolem v průběhu čtyř dnů a na hráčích byla znát únava. Všechny zápasy až na Kryštofa Růčku, který svého soupeře drtil, byly vyrovnané a průběžně se vedení přelévalo ze strany na stranu. Vzhledem k dopolednímu náskoku nám však stačilo z 6 zápasů získat 2,5 bodu a to se díky Kryštofu Růčkovi, Hynku Grohovi a Jakubu Srbovi také stalo. Ve vedení byl ještě Tomáš Hlas, takže vítězství bylo pojištěno.

Golf Club Hodkovičky tak zkompletoval úctyhodnou sbírku titulů, kdy po družstvu seniorů, družstvu do 16-ti let a družstvu chlapců do 18-ti let získal nejcennější titul tým mužů v Extralize. S ohledem na věk našich hráčů můžeme předpokládat, že medailové žně budou nadále pokračovat. Všem hráčům patří obrovská gratulace za výsledky, kterých v letošním roce dosáhly a poděkování za vzornou reprezentaci klubu.

Partneři akademie